Διακόσμηση με έργα τέχνης

 Μπορεί τα έπιπλα να παίζουν το σημαντικότερο ρόλο στην εμφάνιση κάθε σπιτιού, όμως η διακόσμηση των τοίχων και οι εικαστικές παρεμβάσεις έχουν εξίσου μεγάλη σημασία για τη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος

Διακόσμηση με έργα τέχνης

Μπορεί τα έπιπλα να παίζουν το σημαντικότερο ρόλο στην εμφάνιση κάθε σπιτιού, όμως η διακόσμηση των τοίχων και οι εικαστικές παρεμβάσεις έχουν εξίσου μεγάλη σημασία για τη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος. Τα έργα τέχνης και η επιλογή αυτών αποτελούν μια ξεχωριστή και ιδιαίτερη πινελιά, που θα δώσει στο χώρο την αίσθηση καλαισθησίας και τη ζεστασιά που χρειάζεται για να δημιουργηθεί ένα φιλόξενο και αρμονικό περιβάλλον. Η επιλογή τους είναι πολύ σημαντική και θα πρέπει να υλοποιείται σύμφωνα με συγκεκριμένα κριτήρια, απαραίτητα για ένα όμορφο αποτέλεσμα.


Ανάλογα με τα γούστα και την καλλιτεχνική άποψη του κάθε ιδιοκτήτη η διακόσμηση ποικίλλει. Οι επιλογές είναι αρκετές και η τεράστια ποικιλία που υπάρχει, μπορεί να ικανοποιήσει κάθε απαίτηση. Υφάσματα, κάδρα, πίνακες, DIY κατασκευές, ακόμα και ρολόγια, μπορούν να στολίσουν κάθε τοίχο και να δημιουργήσουν μια όμορφη σύνθεση. Επιλέγοντας πίνακες για να διακοσμήσετε τους τοίχους σας, πρέπει να έχετε στο μυαλό σας πως υπάρχουν συγκεκριμένες παράμετροι, που αν δεν ληφθούν υπ’ όψιν το αποτέλεσμα θα δείχνει λάθος. Ο σημαντικότερος παράγοντας για την επιλογή ενός πίνακα είναι η διαμόρφωση του υπόλοιπου χώρου. Θα πρέπει η επιλογή να γίνει με βάση την ήδη υπάρχουσα διακόσμηση και να δένει αρμονικά με το όλο σύνολο. Ο συνδυασμός με τα έπιπλα και τα υπόλοιπα αντικείμενα είναι αναγκαίος για να αναδειχτεί ο πίνακας και να ταιριάξει όμορφα στο χώρο.

 

Εάν, για παράδειγμα το σπίτι σας ακολουθεί την κλασική γραμμή διακόσμησης, τότε η συμμετρικότητα και η αυστηρή διάταξη του πίνακα είναι απαραίτητα στοιχεία για ένα σωστό αποτέλεσμα. Αν ακολουθείτε τη μοντέρνα γραμμή διακόσμησης, οι ασύμμετρες συνθέσεις και οι περίτεχνοι χρωματικοί συνδυασμοί αποτελούν μια όμορφη επιλογή. Αφού καταλήξετε στην επιλογή του πίνακα πρέπει να μελετήσετε το σημείο που θέλετε να τον κρεμάσετε και να τον τοποθετήσετε έτσι, ώστε να είναι ορατός και να φαίνονται ξεκάθαρα οι λεπτομέρειές του. Η σωστή θέση ενός πίνακα βοηθάει ώστε η θέα του να μην κουράζει το βλέμμα. Βασική προϋπόθεση γι’ αυτό είναι η δημιουργία μιας γωνιάς, η οποία προσφέρει τον κατάλληλο χώρο, χωρίς να είναι φορτωμένη και πνιγηρή. Το ύψος που θα τοποθετηθεί παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο, καθώς το σωστό ύψος χαρίζει τη σωστή αναλογία και συμμετρία σε σχέση με τον υπόλοιπο χώρο .

 


Μία επίσης όμορφη και καλαίσθητη ιδέα για τη διακόσμηση του σπιτιού σας με έργα τέχνης είναι και η τοποθέτηση εικαστικών γλυπτών. Αποτελούν μια ιδιαίτερη επιλογή στη διακόσμηση του χώρου και βελτιώνουν άμεσα την αισθητική και το στιλ του. Διακρίνονται από μία αίσθηση μυστηρίου και είναι η ιδανική επιλογή διακόσμησης για φινετσάτους και σοφιστικέ χώρους. Αυτό που πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα είναι η εναρμόνιση μεταξύ της γραμμής διακόσμησης που ακολουθείτε και της επιλογής του γλυπτού σας. Μη φοβηθείτε να παίξετε με τις τάσεις και το συνδυασμό υλικών, φροντίστε όμως το τελικό αποτέλεσμα να διακρίνεται από συνοχή και αρμονία μεταξύ των αντικειμένων. Εάν είστε λάτρης του κλασικού στοιχείου, επιλέξτε ένα γλυπτό από μάρμαρο και ξύλο, υλικά που χαρίζουν ζεστασιά και επιβλητικότητα στο χώρο. Εάν αγαπάτε τη μοντέρνα διακόσμηση ένα τρισδιάστατο γλυπτό με inox λεπτομέρειες θα ήταν η καταλληλότερη επιλογή. Σημαντικός παράγοντας για την ανάδειξη των έργων τέχνης σας είναι και ο φωτισμός. Ο σωστός φωτισμός μπορεί να αναδείξει στο μέγιστο ένα αντικείμενο, ενώ η λανθασμένη επιλογή του είναι ικανή να το εξαφανίσει. Είτε μιλάμε για γλυπτό, είτε για πίνακα πρέπει πάντα να θυμάστε πως η υπερβολή στο φωτισμό μπορεί να αποβεί μοιραία για το αποτέλεσμα. Σκοπός είναι μέσα από τις σωστό φως να αναδειχτεί το έργο και να εντυπωσιάσει. Το πολύ έντονο φως αποπροσανατολίζει και δεν εστιάζει στα σωστά σημεία, ενώ το πολύ χαμηλό αποκρύπτει τόσο τα βασικά σημεία του έργου όσο και τις λεπτομέρειές του. Μία ωραία ιδέα θα ήταν να τοποθετήσετε περιμετρικά του έργου σποτάκια, τα οποία θα λειτουργούν κατά βούληση, ή ακόμα και κρυφό φωτισμό με ρυθμιζόμενη ένταση.

 

 

 Χειροποίητο διακοσμητικό μπούστο σε τρισδιάστατη αναπαράσταση, διακοσμημένο με inox ματ ροδέλες. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά καλαίσθητο γλυπτό με περίτεχνη κατασκευή και ιδιαίτερη αισθητική. Εξαιρετική επιλογή για χώρους με ανεπτυγμένο στιλ και προχωρημένη άποψη.


Τα τελευταία χρόνια, η εσωτερική διακόσμηση αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη διαμόρφωση του προσωπικού χώρου. Επηρεάζει άμεσα όχι μόνο την ατμόσφαιρα που αποπνέει το κάθε σπίτι, αλλά και τη διάθεση τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών του. Η σωστή επιλογή και οι προσεγμένοι συνδυασμοί είναι ικανοί να μετατρέψουν έναν αδιάφορο χώρο σε ένα σπίτι με καλόγουστο και περιποιημένο περιβάλλον, δημιουργώντας ένα ζεστό και φιλόξενο κλίμα για όλους.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ