Καναπές το στολίδι του σαλονιού σας

Για όλους μας το σπίτι είναι ιερός χώρος. Είναι το καταφύγιο μας και το μέρος στο οποίο νιώθουμε, ή τουλάχιστον θα έπρεπε να νιώθουμε, ασφάλεια και ηρεμία.

Καναπές το στολίδι του σαλονιού σας

Η ζεστασιά και η γαλήνη που αισθανόμαστε, μπαίνοντας στο σπίτι μας πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτες και δύο σημαντικοί παράγοντες που τις επηρεάζουν άμεσα και αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, δίνοντάς μας το τελικό αποτέλεσμα, είναι η διακόσμηση και η επίπλωση.

 

 

Γωνιακός καναπές από μασίφ οξιά που δίνει στο σαλόνι σας μια μοντέρνα και ταυτόχρονα ζεστή πινελιά. Η μοντέρνα σχεδίασή του και το ζεστό χρώμα του σε συνδυασμό με την αναπαυτικότητα που προσφέρει τον καθιστούν μία από τις καλύτερες επιλογές.
 

 

Συνήθως, μπαίνοντας στο εσωτερικό ενός σπιτιού, ο πρώτος χώρος που συναντάμε είναι το σαλόνι. Το σαλόνι και η επίπλωσή του είναι αυτά που μας δίνουν την πρώτη εντύπωση και μας κάνουν να νιώσουμε άνεση και θαλπωρή. Αυτός είναι και ο λόγος που τα έπιπλα του σαλονιού πρέπει να είναι επιλεγμένα με γούστο και προσοχή. Τον πρωταγωνιστικό, δικαιωματικά, ρόλο τον έχει ο καναπές. Υπάρχουν αμέτρητοι συνδυασμοί και προτάσεις που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ένα άνετο και καλόγουστο καθιστικό. Ο καναπές είναι το έπιπλο που θα διαμορφώσει τη γενική εικόνα του χώρου και θα διαμορφώσει το στιλ του. Θα πρέπει να δένει με το σύνολο και ταυτόχρονα να είναι άνετος και πρακτικός. Εξίσου σημαντικό είναι και το σωστό μέγεθος, καθώς ένας υπερμεγέθης καναπές σε ένα μικρό σαλόνι δημιουργεί ένα ασφυκτικό και πνιγηρό περιβάλλον, όπως και ένας πολύ μικρός καναπές σε μεγάλο χώρο δημιουργεί μια ψυχρή ατμόσφαιρα. Τα τελευταία χρόνια, έχουν επικρατήσει οι γωνιακοί καναπέδες, οι οποίοι εκτός από άνεση, δίνουν στο σαλόνι στιλ και σωστή αισθητική. Αποτελούν μια πολύ καλή επιλογή σε περίπτωση ενός μικρού σαλονιού, αφού το σχήμα τους εξοικονομεί χώρο και έξτρα θέσεις. Είναι άνετοι και προσφέρονται για ξεκούραση και χαλάρωση. Κατά την αγορά τους, καλό θα ήταν να αποφύγετε τις ακραίες επιλογές και να επιλέξετε διαχρονικά και λιτά σχέδια. Όσον αφορά στα χρώματα, οι ζεστές, πιο γήινες αποχρώσεις, οι οποίες ταιριάζουν με όλα, θα ήταν μια σίγουρη επένδυση. Εάν θέλετε να δώσετε μια πιο μοντέρνα πινελιά, ξεφεύγοντας από το κλασικό μοτίβο μια λύση είναι να χρησιμοποιήσετε μαξιλάρια σε έντονα και μοντέρνα χρώματα και σχέδια.

 

 


Μία κλασική και διαχρονική επιλογή που αποτελείται από το συνδυασμό ενός διθέσιου και ενός τριθέσιου καναπέ με άνετα καθίσματα. Η επιλογή του δέρματος σε συνδυασμό με τα ζεστά του χρώματα και τις κομψές λεπτομέρειες συνθέτουν ένα αρχοντικό σύνολο, κατάλληλο για κλασικά σπίτια.


Εάν είστε λάτρης του κλασικού διαχρονικού επίπλου, ή ακόμα και αν ο γωνιακός καναπές δεν ταιριάζει στο χώρος σας, τότε μπορείτε να καταφύγετε στην κλασική επιλογή ενός διθέσιου ή τριθέσιου καναπέ. Η επιλογή αυτή είναι ιδανική τόσο για το εξοχικό σας, όσο και για το σαλόνι της κύριας κατοικίας σας. Σε περίπτωση που ο χώρος το ευνοεί επιλέξτε ένα τριθέσιο καναπέ, που σίγουρα προσφέρει μεγαλύτερο χώρο από το διθέσιο και συνδυάστε τον με πολυθρόνες και καρέκλες για να δημιουργήσετε περισσότερες θέσεις.


Ένας διθέσιος καναπές εξοικονομεί σίγουρα περισσότερη ελευθερία κίνησης στο χώρο, σε σχέση με έναν μεγαλύτερου μεγέθους και ταυτόχρονα ενισχύει τη συντροφικότητα και το ρομαντικό στοιχείο. Συνδυάστε τον με σκαμπό και πουφ σε ανάλογα χρώματα και στυλ και θα δημιουργήσετε κατευθείαν μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα. Επιλέξτε χρώματα που ταιριάζουν με το χώρο σας και φροντίστε να τον τοποθετήσετε στο σωστό σημείο, ώστε να δένει αρμονικά με το υπόλοιπο κομμάτι. Εδώ μπορείτε να βρείτε αρκετές όμορφες ιδέες για να διαμορφώσετε ένα μικρό όμορφο χώρο. Μια εξίσου πολύ πρακτική εκδοχή του καναπέ είναι και ο καναπές-κρεβάτι. Θεωρείται ιδανικός για μικρούς χώρους, όπως ένα πιο μικρό σπίτι ή το εξοχικό σας, εξοικονομεί χώρο και προσφέρει άνεση. Είναι λειτουργικός και μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε για ξεκούραση είτε για ύπνο. Δεν πιάνει πολύ χώρο και είναι μία πρόταση που σας λύνει τα χέρια όταν έχετε φιλοξενούμενους. Πολλοί από αυτούς είναι σχεδιασμένοι ώστε να έχουν αποθηκευτικό χώρο, τον οποίο μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τοποθετώντας τον καναπέ σας στο παιδικό δωμάτιο και αποθηκεύοντας τα παιχνίδια, τα ρούχα ακόμα και τα βιβλία των παιδιών σας. Σε άλλη περίπτωση μπορεί, απλά, να τοποθετηθείς το σαλόνι σας και να σας εξυπηρετήσει εξίσου. Κυκλοφορούν σε ποικίλα σχέδια και όμορφα χρώματα και οι τιμές τους είναι αρκετά οικονομικές.


Άνετος και λειτουργικός καναπές που μετατρέπεται σε κρεβάτι. Το κόκκινο χρώμα του δίνει μια ζωηρή νότα και δένει αρμονικά με όλα τα χρώματα. Είναι ιδιαίτερα αναπαυτικός ως διθέσιος καναπές, ενώ εναλλακτικά μπορεί να μετατραπεί σε κρεβάτι χωρητικότητας δύο ατόμων με άνετο στρώμα.


Ο καναπές του σπιτιού σας είναι μια μακροπρόθεσμη επένδυση, γι’ αυτό θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη σημασία στην ποιότητα και τα υλικά του. Δείξτε την ανάλογη προσοχή τόσο στο design, όσο και στη λειτουργικότητά του και φροντίστε να έχετε ως σημείο αναφοράς το σαλόνι σας. Ένας καλός καναπές θα κρατήσει πολλά χρόνια, γι αυτό δώστε ιδιαίτερη σημασία στην ποιότητα και μην καταφεύγετε σε φτηνές λύσεις, που το μόνο που θα σας προκαλέσουν εν καιρώ είναι παραπάνω έξοδα. Κάντε μια σωστή έρευνα αγοράς και σίγουρα θα βρείτε την καταλληλότερη για εσάς προσφορά τόσο σε θέμα τιμής όσο και σωστής ποιότητας.
 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ