Λύσεις για την ανανέωση της τραπεζαρίας σας

Όσο εντυπωσιακό κι αν είναι το design ενός επίπλου, αν είναι άβολο και κουραστικό για το σώμα, δεν μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες χαλάρωσης σε ένα σπίτι. To τελευταίο που θέλουμε μετά από μια κουραστική ημέρα είναι να μην νιώθουμε άνεση στον χώρο μας. Υπάρχει,λοιπόν, μία πολυθρόνα που μεταμορφώνει τον χώρο και χαλαρώνει το σώμα.

Λύσεις για την ανανέωση της τραπεζαρίας σας

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι άνθρωποι, αποζητώντας μια αλλαγή για να αποφύγουν τη μονοτονία και την πλήξη, αποφασίζουν εκτός από την εξωτερική τους εμφάνιση να ανανεώσουν το ίδιο τους το σπίτι ή τα έπιπλα τους. Είτε με μικρές αλλαγές, είτε με ολικές ανακαινίσεις, τα αποτελέσματα φέρνουν πάντα έναν αέρα ανανέωσης και βελτίωσης της διάθεσης. Πόσο μάλλον, όταν πρόκειται για την τραπεζαρία, ένα χώρο ορόσημο για τις οικογενειακές συγκεντρώσεις, άρρηκτα συνδεδεμένο με τους δεσμούς και τις αξίες της οικογένειας.

 

Ακούγοντας για ανανέωση του χώρου της τραπεζαρίας, ίσως κάποιοι σκεφτούν πως πρέπει να ξοδευτούν πολλά χρήματα, κάτι το οποίο στις μέρες που διανύουμε είναι απαγορευτικό. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν πολλές και οικονομικές λύσεις για να κάνετε μικρές, αλλά σημαντικές αλλαγές σπαταλώντας ελάχιστο χρόνο και χρήμα. Το βασικό έπιπλο της τραπεζαρίας είναι το τραπέζι.

 

Η αντικατάσταση ενός μόνο τραπεζιού είναι ικανή να δώσει εντελώς διαφορετικό αέρα στο χώρο. Εάν το μέγεθος της τραπεζαρίας σας το επιτρέπει, επιλέξετε ένα κλασικό, ευρύχωρο τραπέζι σε σχήμα παραλληλόγραμμο με αυστηρές γωνίες. Εφόσον τα οικονομικά σας είναι σε καλή κατάσταση, συνοδέψτε το με μοντέρνες καρέκλες από μέταλλο και δέρμα και δημιουργήστε ένα σύγχρονο mix n match σύνολο.

 

Εάν ο χώρος σας είναι περιορισμένος, προτιμήστε ένα στρόγγυλο τραπέζι με κεντρικό άξονα στήριξης, εξοικονομώντας με αυτό τον τρόπο χώρο για περισσότερες καρέκλες. Σε περίπτωση που επιμένετε στα ορθογώνιου σχήματος τραπέζια, μπορείτε να επιλέξετε ένα τραπέζι μεσαίου μεγέθους και μοντέρνας γραμμής με τζάμι, δίνοντας έτσι στο χώρο σύγχρονα στοιχεία και καινοτόμες πινελιές. Συνοδέψτε το με ένα ξύλινο παγκάκι, που μπορεί να αποθηκεύεται κάτω από το τραπέζι για μεγαλύτερη άνεση ή με δερμάτινα σκαμπό. Να θυμάστε πάντα πως η ελάχιστη απόσταση μεταξύ του τραπεζιού και του τοίχου πρέπει να κυμαίνεται στα 60 εκατοστά, εξασφαλίζοντας έτσι άνεση και ελευθερία κινήσεων.

 

Τραπεζαρία σαλονιού φτιαγμένο από ποιοτικό ξύλο οξιάς. Το κέντρο της επιφάνειας του τραπεζιού είναι στολισμένο με τζάμι αμμοβολής, δίνοντας την αίσθηση του σύγχρονου design και της πολυτελούς αρχοντιάς. Το ελαφρύ φινίρισμα στο τελείωμα των ποδιών ολοκληρώνει το μοντέρνο στοιχείο του συνόλου. Ιδανικό για χώρους τραπεζαρίας με φινέτσα και εξεζητημένο στιλ.

 


Εάν ψάχνετε για πιο οικονομικές προτάσεις, μια ωραία ιδέα θα ήταν να αλλάξετε μόνο τις καρέκλες σας. Επιλέξτε ανθεκτικές καρέκλες καλής ποιότητας, με υφάσματα που δεν λεκιάζουν και είναι εύκολο να πλυθούν. Για να δώσετε στην τραπεζαρία σας μια μοντέρνα και παιχνιδιάρικη πινελιά, διαλέξτε καρέκλες με διαφορετικά design και χρώματα, δίνοντας έτσι στο χώρο στιλ και χαρακτήρα. Εάν προτιμάτε την κλασική γραμμή, προτιμήστε καρέκλες από ξύλο, το οποίο χαρίζει πάντα στο χώρο ζεστασιά και φινέτσα. Για εσάς που θέλετε να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα και σας αρέσουν οι πειραματισμοί, μια ωραία ιδέα είναι το πάντρεμα μεταξύ του κλασικού και του μοντέρνου στοιχείου, όπως για παράδειγμα ένα μοντέρνο τραπέζι από γυαλί και inox συνδυασμένο με σοφιστικές καρέκλες επενδυμένες με βελούδινο ύφασμα σε μαύρο χρώμα. Μια εξίσου ωραία ιδέα είναι και η χρήση σκαμπό και πουφ. Πλαισιώστε το τραπέζι σας με σκαμπό και πουφ σε ζεστές αποχρώσεις και δημιουργήστε ένα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον. Εάν αγαπάτε το ρουστίκ στοιχείο στη διακόσμηση, αντικαταστήστε τις καρέκλες σας με ξύλινα παγκάκια, τα οποία δίνουν στο χώρο κομψότητα και στιλ.

 

Κομψό και λιτό σκαμπό με αναπαυτικό χώρο καθίσματος. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στο σαλόνι, όσο και στο χώρο της τραπεζαρίας σας. Είναι άνετο και λειτουργικό, δεν καταλαμβάνει μεγάλο όγκο και αποτελεί ένα εξαίρετο και χρηστικό εργαλείο για κάθε σπίτι. Ιδανικό για μικρούς, ωστόσο καλαίσθητους χώρους.


Ακόμα, όμως και αν η αλλαγή επίπλων δεν μπορεί να καλυφθεί από το budget σας, δεν υπάρχει λόγος να απογοητευτείτε. Ακόμα και οι πιο μικρές αλλαγές, θα βοηθήσουν το χώρο να αλλάξει αέρα και ταυτότητα. Η χρήση μικρών κάδρων ή η τοποθέτηση ενός καλαίσθητου πίνακα στον τοίχο θα δώσει κατευθείαν στο χώρο άλλη όψη. Επιλέξτε ένα πίνακα με μοντέρνο design και αυστηρές γραμμές για πιο σύγχρονη οπτική. Η χρήση καθρέφτη θα δώσει στην τραπεζαρία σας επιβλητικό ύφος και θα κάνει αμέσως το χώρο να δείχνει μεγαλύτερος. Ένας παραλληλόγραμμος καθρέφτης με έντονες γωνίες θα χαρίσει στο χώρο στιλ και κομψότητα. Η ταπετσαρία είναι επίσης μια συχνή και οικονομική λύση για την ανανέωση των σπιτιών. Επιλέξτε ένα σχέδιο ταιριαστό με τον υπόλοιπο χώρο και αμέσως θα δείτε διαφορά. Ολοκληρώστε την αλλαγή με ένα οικονομικό χαλί που ακολουθεί το σχήμα της τραπεζαρίας σας και προσέξτε το σχήμα και το μέγεθός του να είναι τέτοιο, ώστε το τραπέζι και οι καρέκλες σας να κάθονται σωστά πάνω του. Για πιο ρομαντική διάθεση διακοσμήστε το τραπέζι σας με αρωματικά κεριά και στολίστε το με λουλούδια για να δώσετε μια νότα φρεσκάδας.


Όπου κυριαρχεί η καλαισθησία και η δημιουργικότητα, ακόμα και με περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες, μπορούν να γίνουν θαύματα. Αυτό που έχει σημασία είναι να δημιουργήσετε ένα ζεστό και όμορφο χώρο, σύμφωνα με το γούστο και την προσωπικότητά σας. Οι επιλογές είναι αρκετές, φτάνει να έχετε όρεξη και φαντασία. Το σημαντικότερο είναι να έχετε ένα αποτέλεσμα, για το οποίο θα νιώθετε περήφανοι, χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψετε μια μικρή περιουσία, παρά μόνο να εξαντλήσετε τη φαντασία και την ευρηματικότητά σας, κάνοντας πάντα τη σωστή έρευνα αγοράς.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ