Πώς να αποκτήσετε το πιο πρακτικό σύνθετο σαλονιού

 Κάθε σύγχρονο σπίτι είναι απαραίτητο να έχει ένα σύνθετο σαλονιού για να ολοκληρώσει τον χώρο που να παρέχειέξτρα χώρο αποθήκευσης και να προσφέρει την πρακτικότητα που κάθε χώρος χρειάζεται!

Πώς να αποκτήσετε το πιο πρακτικό σύνθετο σαλονιού

Κάθε σύγχρονο σπίτι είναι απαραίτητο να έχει ένα σύνθετο σαλονιού για να ολοκληρώσει τον χώρο που να παρέχει έξτρα χώρο αποθήκευσης και να προσφέρει την πρακτικότητα που κάθε χώρος χρειάζεται! Αναπόσπαστο πλέον κομμάτι του χώρου, εκτός από την πρακτικότητά τους, η υψηλή τους αισθητική είναι ικανή να ανανεώσει και να αναβαθμίσει το σαλόνι σας, δίνοντας μια πινελιά πολυτέλειας.

Τα σύνθετα σαλονιού διαφέρουν αναμεταξύ τους και μπορεί να αποτελούνται από ένα πρακτικό έπιπλο που να έχει συρτάρια και να συμπληρώνεται από τυχόν βιτρίνα ή ακόμα και κρυφό φωτισμό. Εμείς είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να δημιουργήσετε το καταλληλότερο για τον χώρο σας σύνθετο που θα καλύπτει τις ανάγκες σας, ακολουθώντας κάποια πρακτικά tips.
 

1. Μετρήστε τις διαστάσεις σας


Αρχικά, θα πρέπει να μετρήσετε τις διαστάσεις στο σαλόνι σας και γενικότερα τον χώρο που θα τοποθετήσετε το σύνθετο, ώστε να σιγουρευτείτε για τον διαθέσιμο χώρο σας. Πριν προβείτε σε οποιαδήποτε αγορά, αποφασίστε σε ποιο σημείο θα τοποθετήσετε το νέο σας έπιπλο. Επίσης, δώστε πολλή προσοχή στο να έχει αρκετά ράφια, ντουλάπια και συρτάρια για να μπορείτε να εκμεταλλευτείτε το νέο σας σύνθετο στο έπακρο. Ωστόσο, δώστε μεγάλη προσοχή ώστε να μην προβείτε σε υπερβολές. Σε ένα μικρό σαλόνι για παράδειγμα, όσο δελεαστικό και να φαίνεται το ενδεχόμενο έξτρα αποθηκευτικού χώρου από ένα μεγάλο σύνθετο, θα ήταν εντελώς ακαλαίσθητο και λάθος να προβείτε σε μία τέτοια αγορά. Ένα μεγάλο σύνθετο πάντοτε αναδεικνύεται καλύτερα σε έναν αντίστοιχα μεγάλο χώρο. Βεβαιωθείτε να βρείτε την χρυσή τομή ρωτώντας μας για τον ιδανικό συνδυασμό.
 

2. Λάβετε υπόψιν την τηλεόρασή σας και διακοσμήστε σωστά


Η τηλεόραση αποτελεί τις περισσότερες φορές αναπόσπαστο κομμάτι στα σύνθετα. Μη ξεχάσετε λοιπόν να λάβετε υπόψιν και τις διαστάσεις της τηλεόρασής σας εάν σκοπεύετε να τοποθετήσετε μία πάνω στο σύνθετό σας, καθώς και των λοιπών διακοσμητικών σας στοιχείων. Η σωστή αγορά συνθέτου για τον χώρο σας ξεκινά από τη σωστή θέση της τηλεόρασης, ώστε να επιτευχθεί σωστή γωνία θέασης. Ένα απλό σύνθετο εάν έχετε φορτωμένη διακόσμηση είναι πάντα μία συνετή επιλογή, ενώ εάν σκοπεύετε να έχετε λιτή διακόσμηση, θα μπορούσατε να επενδύσετε και σε ένα σύνθετο με κάποια παραπάνω τυχόν σχέδια. Εάν το σύνθετό σας έχει ευρυχωρία στο κάτω μέρος του, μπορείτε άνετα να τοποθετήσετε μαζί με βιβλία και ένα τυχόν γλαστράκι που θα σπάει τη μονοτονία δίνοντας ζωντάνια και χρώμα στη σύνθεση. Στα πάνω ράφια επιλέξτε τα διακοσμητικά σας προσεκτικά ώστε να μη βαραίνουν το μάτι κοιτάζοντάς τα. Εάν το σύνθετο που έχετε επιλέξει σας δίνει τη δυνατότητα χώρου, τολμήστε να τοποθετήσετε από πάνω του έναν πίνακα που θα προσδώσει μία αρμονική αντίθεση καθώς και μία διαβάθμιση ύψους.
 

3. Σπάστε τη χρωματική μονοτονία


Τολμήστε και σπάστε τη μονοτονία που δημιουργεί η χρήση του ίδιου χρώματος ξύλου στα έπιπλα. Συνδυάστε ξύλα σε διαφορετικούς τόνους μεν αλλά σε ίδιες χρωματικές ενότητες δε και γιατί όχι και σε διαφορετικό υλικό και ξεχωρίστε. Μπορείτε για παράδειγμα να συνδυάσετε δρυ ρουστίκ με ματ λάκα. Εξάλλου ποιος είπε ότι το ίδιο χρώμα και η ίδια υφή παντού φέρνει πάντοτε το κάλλιστο αποτέλεσμα;
 

4. Επενδύστε πάντα στην ποιότητα


Μην βάλετε ποτέ σε δεύτερη μοίρα την επιλογή ξύλου, μιας και η επιλογή του σωστού υλικού είναι το άλφα και το ωμέγα σε κάθε έπιπλο και θα κάνει τη διαφορά. Οι ποιότητες στα ξύλα ποικίλουν γι’ αυτό πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί και να έχετε τη σωστή ενημέρωση και καθοδήγηση. Στο κατάστημά μας, μπορούμε να σας βοηθήσουμε να δώσετε αξία στην συνολική επιπλοσύνθεσή σας προτείνοντάς σας ξύλα υψηλής ποιότητας που θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπους. Ρωτήστε μας για την ανθεκτικότητά τους και την αξιοπιστία τους σε βάθος χρόνου. Εξάλλου ποιος δε θα ήθελε να κάνει μια αγορά που θα αποπνέει φρεσκάδα και αισθητική ακόμα και μετά από αρκετά χρόνια;
 

5. Αγοράστε πολυμορφικά σύνθετα σαλονιού


Ας μην ξεχνάμε πως η αγορά ενός ακριβού συνθέτου μπορεί να πάει «χαμένη» εάν σχεδιαστεί για έναν χώρο συγκεκριμένα και μόνο. Σκεφτείτε πάντα το ενδεχόμενο μετακίνησης του επίπλου ή δικής σας μετακόμισης. Γι’ αυτό τον λόγο επενδύστε σε έπιπλα πολυμορφικά, που θα μπορούν να σας παρέχουν τη δυνατότητα πολλαπλών επιλογών όσο αφορά το στήσιμο και την τελική τους μορφή. Με αυτόν τον τρόπο, σε περίπτωση μετακόμισης, θα είστε ήσυχοι πως τα έπιπλά σας θα μπορούν να προσαρμοστούν στις ανάγκες τις δικές σας και του νέου σας επίσης χώρου.
 

Στο κατάστημά μας έχουμε πλήρη επίγνωση για τον καθοριστικό ρόλο που παίζει ένα σύνθετο για το σαλόνι σας. Σκοπός μας είναι να επενδύουμε στην προσαρμογή των επίπλων μας στις δικές σας αισθητικές και χωροταξικές ανάγκες. Η μεγάλη ποικιλία συνθέτων που διαθέτουμε, σας εγγυόμαστε πως θα σας εξασφαλίσει τη σωστή επιλογή συνθέτου που θα καλύψει κάθε σας ανάγκη, πάντα με την σωστή καθοδήγηση του εξειδικευμένου προσωπικού μας.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ