Πως να διαλέξετε το κατάλληλο σαλόνι για τον χώρο σας

 Είναι γεγονός πως τα έπιπλα που επιλέγουμε για το καθιστικό μας μπορούν να «καταστρέψουν» ή να αναβαθμίσουν τον χώρο μας.

Πως να διαλέξετε το κατάλληλο σαλόνι για τον χώρο σας

Είναι γεγονός πως τα έπιπλα που επιλέγουμε για το καθιστικό μας μπορούν να «καταστρέψουν» ή να αναβαθμίσουν τον χώρο μας. Πολυθρόνες, καναπές τριθέσιος διθέσιος ή γωνιακός είναι μερικά από τα διλήμματα που αντιμετωπίζουμε όταν προσπαθούμε να επιλέξουμε τι έπιπλα να βάλουμε στο σαλόνι μας. Όσο δύσκολη κι αν φαντάζει αυτή η επιλογή υπάρχουν τρόποι για να εντυπωσιάσετε με το αποτέλεσμα και να δημιουργήσετε το ιδανικό κλίμα στο χώρο σας.
 

Δώστε προσοχή στις διαστάσεις και το σχήμα του χώρου


Μετρήστε προσεκτικά τον χώρο σας προτού προβείτε σε οποιαδήποτε αγορά επίπλων. Σκεφτείτε πόσα έπιπλα χωράνε και φτιάξτε ένα πρόχειρο πλάνο για το πώς θα τοποθετήσετε. Λαμβάνοντας υπόψιν το σχήμα του σαλονιού σας, θα σας βοηθήσει να επιλέξετε και τα κατάλληλα έπιπλα. Για παράδειγμα εάν έχετε έναν τετράγωνο χώρο, θα μπορούσατε να επιλέξετε έπιπλα με σχήμα κυκλικό ή παραλληλόγραμμο, ενώ εάν ο χώρος σας είναι μακρόστενος, η πιο ασφαλής επιλογή που θα μπορούσατε να κάνετε θα ήταν έπιπλα με πιο πολλές γωνίες.
 

Λάβετε υπόψιν ποιοι ζουν στο σπίτι


Ένα πολύ σοβαρό ερώτημα που πρέπει επίσης να απαντήσετε είναι ποιος θα χρησιμοποιεί τον χώρο του σαλονιού σας. Εάν έχετε μικρά παιδιά καλό θα ήταν να προτιμήσετε μια πιο ανθεκτικού υλικού ταπετσαρία, τυχόν αλέκιαστη, ενώ εάν έχετε κατοικίδια μια ταπετσαρία με πιο στενή πλέξη, η οποία θα είναι ανθεκτική στα νύχια των αγαπημένων σας φίλων. Σε αντίθεση, μια πλέξη πιο χαλαρή, μπορεί να καταστραφεί λίαν συντόμως. Πάντα να επιλέγετε υφάσματα με πλέξιμο και όχι πολτούς, κατασκευασμένα με οικολογικά υλικά και προδιαγραφές, ειδικά εάν σας απασχολούν θέματα αλλεργιών.
Ρωτήστε μας για οποιοδήποτε τεχνικό χαρακτηριστικό των υφασμάτων μας όπως κύκλοι τριβής, αντίσταση στο φως ή ακόμα και για το αν είναι βραδύκαυστα.

 

Άνεση και λειτουργικότητα.. σκεφτείτε ποια θα είναι η χρήση του καθιστικού σας


Επίσης, πρέπει να σκεφτείτε εάν το σαλόνι που σκοπεύετε να αγοράσετε θα είναι αυτό που θα έχετε για καθημερινή χρήση ή τυχόν το επίσημο που θα υποδέχεστε καλεσμένους, εάν θα είναι σε χώρο όπου θα χαλαρώνετε ή θα εργάζεστε. Φροντίστε να είναι άνετο αν πρόκειται για χώρο χαλάρωσης και σκεφτείτε εάν θα θέλατε να το συνοδεύσετε και με μια άνετη πολυθρόνα, ένα υποπόδιο καναπέ ή ένα ανάκλιντρο. Αντίστοιχα, επιλέξτε έναν εντυπωσιακό τριθέσιο καναπέ αν θα μπει σε χώρο υποδοχής που θα παρέχει όσο δυνατόν περισσότερες θέσεις για τους επισκέπτες σας και σκεφτείτε να τον συνδυάσετε με πολυθρόνες και τυχόν και έναν διθέσιο.
 

Μην παραμερίσετε την ποιότητα των υλικών κατασκευής


Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι που πολλές φορές δε δίνουμε ιδιαίτερη σημασία είναι ο σκελετός του καναπέ, που συνήθως κατασκευάζεται από ξύλο, μέταλλο ή συνδυασμό των δύο. Η συμπαγής ξυλεία όπως για παράδειγμα η οξιά και συγκεκριμένα η ξηραμένη, είναι πάντα προτιμότερη προς αποφυγή μελλοντικών προβλημάτων. Οπότε είναι απαραίτητο να δώσετε τη δέουσα προσοχή και να αγοράσετε κάτι που ίσως φαντάζει πιο ακριβό αλλά σίγουρα θα αποτελέσει μια πιο ασφαλή μελλοντική επένδυση. Το υλικό για τα μαξιλάρια ποικίλει από φυσικό ή τεχνητό πούπουλο μέχρι αφρώδες, όπως λάστιχα, λάτεξ, σιλικόνη και άλλα, τα οποία έχουν διαφορετικές βαθμίδες σκληρότητας, κόστους και διάρκειας
ζωής.
 

Όσο αφορά το μέγεθος


Αδιαμφισβήτητα, εάν έχετε την πολυτέλεια χώρου, μπορείτε να επιλέξετε να έχετε και διθέσιο και τριθέσιο καναπέ μαζί, συνοδευόμενο ακόμα και από πολυθρόνες ή μπορείτε να επιλέξετε και έναν εντυπωσιακό γωνιακό καναπέ. Το σαλόνι γωνία για πολλούς θεωρείται το τέλειο καθιστικό! Και δεν έχουν και άδικο. Σε αυτό, μπορείτε να καθίσετε ή να ξαπλώσετε και να απολαύσετε τις στιγμές σας μόνος σας ή με τους αγαπημένους σας. Αν ωστόσο δεν έχετε την πολυτέλεια χώρου ή απλά δεν είστε λάτρεις των γωνιακών καναπέδων, θα πρέπει να επιλέξετε ανάμεσα σε διθέσιο ή τριθέσιο καναπέ. Ο τριθέσιος σας δίνει τη δυνατότητα μιας παραπάνω θέσης, η οποία μπορεί να αποδειχθεί ως μια πολύ έξυπνη επιλογή εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τον καναπέ σας και σαν χώρο χαλάρωσης. Εάν όμως και ο τριθέσιος είναι μεγάλος για τον χώρο που διαθέτετε, αναγκαστικά θα πρέπει να στραφείτε σε έναν διθέσιο και να δημιουργήσετε έξτρα θέσεις τοποθετώντας μαξιλάρες ή «πουφ» στο πάτωμα, ή ακόμα και πολυθρόνες και καρέκλες. Μην ξεχνάτε πως υπάρχουν και μικροί γωνιακοί καναπέδες που μπορεί να αποδειχτούν σωτήριοι για μικρούς χώρους μιας και το σχήμα τους προδιαγράφει έναν οργανωμένο τρόπο που θα τοποθετηθούν τα υπόλοιπα έπιπλα.
 

Πετύχετε το τέλειο αισθητικό αποτέλεσμα


Στυλ: Ρίξτε μία ματιά στα υπόλοιπα έπιπλα του χώρου σας. Σκεφτείτε προσεκτικά τί στυλ θα θέλατε να δώσετε, ώστε να είναι αρμονικό με την υπόλοιπη διακόσμηση του σπιτιού. Σε καμία περίπτωση δε θα ήταν σκόπιμο να επενδύσετε σε ένα σαλόνι που θα φαντάζει παράταιρο από τον υπόλοιπο χώρο, οπότε αποφασίστε εάν θα θέλατε κάτι μοντέρνο, κλασικό, πιο χαλαρό ή πολυτελές.

Χρώμα
: Έχοντας επιλέξει το στυλ, μπορείτε σιγά σιγά να ασχοληθείτε με τη χρωματική θεματολογία του σαλονιού σας. Επιλέξτε χρώματα που αγαπάτε και θα είστε οκ να βλέπετε καθημερινά. Εάν αυτά τα χρώματα είναι έντονα, επιλέξτε να τα συνοδεύσετε με πιο ουδέτερες χρωματικές ενότητες, όπως αυτές του μπεζ και του γκρι. Με αυτόν τον τρόπο θα πετύχετε ισορροπία και αρμονία. Τα χρώματα που επιλέγετε θα πρέπει πάντα να συνάδουν με τα υπόλοιπα στοιχεία του χώρου σας.

Αξεσουάρ
: Όπως στο ντύσιμο μας έτσι και στον χώρο μας τα αξεσουάρ και τα διακοσμητικά είναι το παν. Επιλέξτε για το σαλόνια σας λοιπόν τα κατάλληλα μαξιλάρια που θα το απογειώσουν. Στους γωνιακούς καναπέδες που έχουν τρία σημεία εστίασης βάλτε τουλάχιστον τρία μαξιλάρια, με χρώματα που θα συνδυάζονται και θα συμπληρώνουν την γενική εικόνα του χώρου.
 

Είμαστε σίγουροι πως τα παραπάνω tips θα σας βοηθήσουν ώστε σε πρώτη φάση να προσδιορίσετε τις ανάγκες και τα θέλω σας για την καλύτερη επιλογή του καναπέ που θέλετε για το σαλόνι σας. Σας περιμένουμε να μας επισκεφτείτε και στο κατάστημά μας για να συζητήσουμε μαζί και να φτιάξουμε το ιδανικό για εσάς σαλόνι!

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ