Πως θα επιλέξετε την ιδανική τραπεζαρία

 Η τραπεζαρία είναι ίσως το μοναδικό έπιπλο το οποίομπορεί να συγκεντρώσει όλη την οικογένεια μαζί και όχι μόνο. Γιορτές, συναθροίσεις με συγγενείς και φίλους, είναι απόλυτα συνδεδεμένα με καλό φαγητό στην τραπεζαρία!

Πως θα επιλέξετε την ιδανική τραπεζαρία

Η τραπεζαρία είναι ίσως το μοναδικό έπιπλο το οποίο μπορεί να συγκεντρώσει όλη την οικογένεια μαζί και όχι μόνο. Γιορτές, συναθροίσεις με συγγενείς και φίλους, είναι απόλυτα συνδεδεμένα με καλό φαγητό στην τραπεζαρία!
 

Όσο αφορά την επιλογή της καταλληλότερης τραπεζαρίας για εσάς, είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε σε αυτό το όμορφο ταξίδι που θα κάνετε για να επιλέξετε την τραπεζαρία πάνω στην οποία θα ζήσετε αξέχαστες στιγμές και θα φτιάξετε μοναδικές αναμνήσεις ζεστασιάς, χαράς και γέλιου!

Είτε πρόκειται για μια τραπεζαρία τετράγωνη, στρογγυλή, ορθογώνια, ξύλινη ή γυάλινη, η αισθητική είναι σίγουρα κριτήριο αλλά το βασικότερο είναι να ταιριάζει το έπιπλο στον χώρο σας.
 

Προσέξτε το μέγεθος


Το μέγεθος της τραπεζαρίας σας εξαρτάται κατά κύριο λόγο από το πόσο χώρο έχετε. Μετρήστε προσεκτικά τον χώρο σας και έπειτα δείτε από πόσα άτομα απαρτίζεται η οικογένειά σας. Ένα τραπέζι χρειάζεται να είναι επαρκές για τα μέλη της οικογένειάς σας αλλά και να σας αφήνει τον απαιτούμενο χώρο ώστε να κινείστε γύρω από αυτό. Επίσης το τραπέζι καλό θα ήταν να απέχει και μια «ανάσα» από τα υπόλοιπα έπιπλα. Αν αγαπάτε τις φιλικές και τις οικογενειακές συγκεντρώσεις, θα πρέπει να λάβετε υπόψιν σας και αυτόν τον παράγοντα.

Η βασική μορφή τραπεζαρίας περιλαμβάνει ένα τραπέζι και τις καρέκλες του, αντικείμενα υπεραρκετά αν ο χώρος σας είναι περιορισμένος. Το σημαντικό είναι να υπάρχει ο χώρος ο κατάλληλος ώστε να χωράνε όλοι να γευματίσουν άνετα. Πολλές φορές το απλό δίνει και τη δέουσα κομψότητα και στυλ στον χώρο.

Η μεγάλη τραπεζαρία συνιστάται μόνο αν έχετε να διαθέσετε ένα δωμάτιο αποκλειστικά για την τραπεζαρία σας. Σε αυτή την περίπτωση, σαφώς θα πρέπει να επενδύσετε κάτι παραπάνω, αλλά το αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα και η μεγαλύτερη ανταμοιβή σας. Σε αυτόν τον χώρο θα μπορέσετε να καλέσετε παραπάνω από τέσσερα άτομα και να υποδεχτείτε τους καλεσμένους σας σε μια ειδική περίσταση όπως μια γιορτή, μιας και η ποσότητα φαγητού που θα μπορεί να φιλοξενήσει το έπιπλο θα είναι σαφώς μεγαλύτερη.
 

Τα υλικά που θα επιλέξετε έχουν μεγάλη σημασία


Όσο αφορά τα χρώματα καιτα υλικά εδώ οι επιλογές είναι πάρα πολλές! Είτε θέλετε μια κλασσική, είτε μια πιο σύγχρονή τραπεζαρία, ο σκοπός είναι να είναι όσο πιο άνετη γίνεται. Συνήθως το ξύλο, το μέταλλο και το γυαλί είναι τα υλικά που χρησιμοποιούνται περισσότερο για τα τραπέζια. Αν θέλετε το τραπέζι σας να φαίνεται μικρότερο στον χώρο, μπορείτε να επιλέξετε το γυαλί για το υλικό της επιφάνειας (είτε διάφανο είτε έγχρωμο),ώστε να υπάρχει εντός του η αντανάκλαση του περιβάλλοντος λειτουργώντας σαν καθρέπτης που θα μεγαλώνει τον χώρο. Επίσης, το γυαλί είναι μία πολύ καλή επιλογή εάν το τραπέζι σας έχει μια ιδιαίτερη βάση, όπως για παράδειγμα τα τραπέζια tree. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που το τραπέζι σας συνοδεύεται από ιδιαίτερες καρέκλες. Το γυαλί βοηθάει στο να αναδεικνύονται τα δυνατά του σημεία του ιδιαίτερου design. Μην ξεχάσετε να επενδύσετε και στην καλή ποιότητα υλικών της τραπεζαρίας σας. Μια καλή ποιότητα των υλικών, δεν αναδεικνύει μόνο το design του επίπλου. Τα υλικά που θα επιλέξετε μπορούν να μεταβάλλουν την αίσθηση που θέλετε να έχετε στον χώρο σας και να του δώσουν είτε ένα εντυπωσιακό και glamorous αποτέλεσμα, είτε ένα οικείο και ζεστό (cozy).
 

Δώστε σημασία στο σχήμα


Η επιλογή του σχήματος δεν αφορά μονάχα στο design αλλά είναι πάντα σχετική και με το μέγεθος του διαθέσιμου χώρου σας. Το πιο δημοφιλές σχήμα είναι τοορθογώνιο μιας και ταιριάζει στους περισσότερους χώρους. Ωστόσο, είναι ιδανικό για μεγαλύτερους χώρους. Η ορθογώνια τραπεζαρία θα καταλάβει ένα χώρο στο σαλόνι σας στενόμακρο και θα διευκολύνει την κυκλοφορία σε αυτό. Σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσατε να τοποθετήσετε από την μία πλευρά της τραπεζαρίας καρέκλες και από την άλλη ένα άνετο παγκάκι που θα δώσει στο χώρο σας μία νότα μοντέρνας ατμόσφαιρας και αισθητικής.

Από την άλλη πλευρά, μια στρογγυλή τραπεζαρία ταιριάζει ιδανικά σε πιο μικρούς χώρους. Εάν έχετε μικρό καθιστικό προτιμήστε λοιπόν μία στρογγυλή, καθώς δεν έχει και γωνίες πάνω στις οποίες μπορείτε να σκοντάψετε. Επίσης, ο αριθμός των ατόμων που μπορεί να φιλοξενήσει μια στρογγυλή τραπεζαρία είναι λιγότερο περιορισμένος λόγω έλλειψης γωνιών και όλα τα άτομα απέχουν εξίσου μεταξύ τους κάνοντάς τη πιο «δημοκρατική», χωρίς «εξέχουσες» θέσεις. Αν ο χώρος σας είναι λίγο μεγαλύτερος, μπορείτε να μετατρέψετε την στρογγυλή τραπεζαρία σας σε οβάλ, επεκτείνοντάς τη, πράγμα που αποδεικνύεται ιδιαίτερα χρήσιμο όταν έχετε καλεσμένους.

Τέλος, αν ο χώρος που θα φιλοξενήσει την τραπεζαρία σας είναιτετράγωνος, προτιμήστε ένα τετράγωνο τραπέζι, το οποίο θα μπορέσει να κάνει πιο οικεία την εμπειρία του γεύματος σας και ταυτόχρονα θα ακολουθεί και το σχήμα του χώρου.

Αυτά όσο αφορά fix σε διαστάσεις τραπεζαρίες. Εάν η τραπεζαρία της επιλογής σας μπορεί να κατασκευαστεί στις διαστάσεις που εσείς επιθυμείτε, δε χρειάζεται να συμβιβαστείτε με τίποτα λιγότερο από αυτό που σας ευχαριστεί περισσότερο.
Η άνεση που σας προσφέρει το έπιπλο στο χώρο θα πρέπει να είναι ο άξονας στον οποίο θα κινηθείτε καθώς και το να ταιριάζει στο προσωπικό σας γούστο. Εάν η τραπεζαρία σας έχει δυνατότητα προέκτασης, υπολογίστε και το πώς θα είναι ο χώρος αφού ανοιχτεί το έπιπλο.
 

Οι αντιθέσεις παίζουν ρόλο


Στην περίπτωση που η τραπεζαρία σας θέλετε να μην πιάνει πολύ χώρο στο σαλόνι σας, μπορείτε να επιλέξετε ένα μεγάλο τραπέζι και να το συνδυάσετε με μικρά καθίσματα ή ένα παγκάκι αντί για καρέκλες, μιας και τα παγκάκια έχουν το πλεονέκτημα, όταν δεν χρησιμοποιούνται, να μπαίνουν κάτω από το τραπέζι. Μπορείτε να διακοσμήσετε το παγκάκι σας με μεγάλα και έντονα σε χρώματα μαξιλάρια που θα δώσουν στο χώρο σας μια χαρούμενη νότα και άνεση στο χώρο σας.
 

Το στυλ που σας ταιριάζει και το κόστος


Συνήθως, το πρώτο πράγμα που κάποιος κοιτάει στην επιλογή ενός επίπλου είναι το στυλ. Το στυλ της τραπεζαρίας που θα επιλέξετε πρέπει να ταιριάζει με την υπόλοιπη διακόσμηση που έχετε επιλέξει στο σπίτι σας. Εάν έχετε έπιπλα με ρουστίκ/βιομηχανική ή σύγχρονη country εμφάνιση προτιμήστε μια ρουστίκ ή ξύλινη τραπεζαρία. Εάν από την άλλη είστε λάτρεις του vintage ή του ρετρό, απευθυνθείτε σε μία πιο κλασική τραπεζαρία. Όπως και να έχει, σκεφτείτε το αποτέλεσμα της ατμόσφαιρας που επιθυμείτε και πράξτε καταλλήλως. Έχετε πάντοτε ως γνώμονα πως η τραπεζαρία είναι ένα έπιπλο που η αγορά του μπορεί να είναι μία επένδυση, κοινώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλά χρόνια στο μέλλον και τυχόν να μετακομιστεί και σε άλλο χώρο.Εάν έχετε τη δυνατότητα, προσαρμόστε το χώρο σας στο έπιπλο και όχι το ανάποδο. Σκεφτείτε πως τυχόν μία αλλαγή στη διακόσμηση, ακόμα και στο χρώμα των τοίχων μπορεί να είναι πιο οικονομική από την τραπεζαρία.
 

Όποια και να είναι το γούστο σας και το budget σας, στο κατάστημά μας σας περιμένουμε για να ακούσουμε τις ανάγκες σας, πάντα έτοιμοι να σας καθοδηγήσουμε ώστε να επιλέξτε τραπεζαρία συναρτήσει των αναγκών σας. Να θυμάστε πάντα, πως οι σημαντικότεροι παράγοντες αγοράς της τραπεζαρία σας για να μπορέσετε να την χαρείτε είναι η άνεση που θα σας δώσει στον χώρο και φυσικά να ταιριάζει στο προσωπικό σας γούστο!

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ