Συνθέστε το σαλόνι σας

  Η μοντέρνα αρχιτεκτονική και το αφαιρετικό στιλ έχει εισβάλει για τα καλά στα σπίτια, δίνοντας στο χώρο έναν αέρα φινέτσας και καινοτομίας

Συνθέστε το σαλόνι σας

 Είναι γεγονός πως με το πέρασμα των χρόνων η διακόσμηση των σπιτιών έχει περάσει σε άλλο επίπεδο. Η βαριά και ογκώδης γραμμή στη διακόσμηση έχει ξεπεραστεί, δίνοντας τη σκυτάλη σε πιο μίνιμαλ και λιτές επιλογές. Η μοντέρνα αρχιτεκτονική και το αφαιρετικό στιλ έχει εισβάλει για τα καλά στα σπίτια, δίνοντας στο χώρο έναν αέρα φινέτσας και καινοτομίας. Ειδικά οι χώροι των σαλονιών, που αποτελούν τον κύριο άξονα κάθε σπιτιού, ακολουθούν κατά κύριο λόγο τη μοντέρνα γραμμή , δίνοντας βάση στη λιτή πολυτέλεια, μα πάνω απ’ όλα στη λειτουργικότητα του χώρου.


Εκτός από τον καναπέ, που αποτελεί βασικό κομμάτι στη διαμόρφωση ενός σαλονιού, εξίσου σημαντικό ρόλο παίζει και η σύνθεση του τοίχου. Πρόκειται για ένα σημείο, το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει έπιπλα, συρτάρια, ράφια, ή διακοσμητικά αντικείμενα και χρησιμοποιείται κατά κόρον για την τοποθέτηση της τηλεόρασης. Αυτό σημαίνει πως κατέχει κύρια θέση στο χώρο και κατά κάποιον τρόπο η διάταξη του χώρου διαμορφώνεται σύμφωνα και γύρω από αυτό. Αποτελεί σημαντικό κομμάτι επίπλωσης του καθιστικού και οφείλει να συνδυάζει την καλαισθησία με την πρακτικότητα.

 

Η επιλογή του θα πρέπει να γίνεται πάντα σύμφωνα με το μέγεθος του σαλονιού , ώστε να εξασφαλίζει άνεση και εξοικονόμηση του χώρου. Εάν ο χώρος που έχετε στη διάθεσή σας είναι περιορισμένος, επιλέξτε μια σύνθεση αποτελούμενη από ράφια και ντουλάπια με αποθηκευτικούς χώρους. Με αυτό τον τρόπο θα ικανοποιήσετε την ανάγκη για οργάνωση και ταξινόμηση. Εκμεταλλευτείτε τα ράφια για να τακτοποιήσετε σκόρπια αντικείμενα και προτιμήστε κλειστά ντουλάπια για να γλιτώσετε το ξεσκόνισμα. Εάν αγαπάτε τις μοντέρνες και λιτές γραμμές επιλέξτε μια σύνθεση με γεωμετρική γραμμή και ανοιχτούς χώρους και διακοσμήστε τη με βιβλία και αρωματικά κεριά. Για πιο κλασικά γούστα, επιλέξτε μια ξύλινη σύνθεση με ντουλάπια και τζάμια σε κλασική και διαχρονική γραμμή.

 

 

Μοντέρνα σύνθεση σαλονιού από ξύλο δρυός με κορυφαία ποιότητα κατασκευής. Συνδυάζει μοναδικά την ευελιξία με το στιλ. Πρόκειται για ένα έπιπλο που θα πλαισιώσει αρμονικά το σαλόνι σας, αποτελώντας ταυτόχρονα ένα καλαίσθητο και λειτουργικό διακοσμητικό στοιχείο. Τα ιδιαίτερα κοψίματα του και οι έντονες γωνίες του το κάνουν ξεχωριστό. Ιδανική επιλογή για χώρους με μίνιμαλ αισθητική και εκλεπτυσμένο γούστο.

 

Η τοποθέτηση της τηλεόρασης παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Αποφύγετε τα βαριά και τεράστια σύνθετα, τα οποία έχουν ξεπεραστεί προ πολλού, θυμίζοντας άλλες εποχές και προτιμήστε ένα πιο κομψό έπιπλο που ταιριάζει με την υπόλοιπη επίπλωση του χώρου. Διαμορφώστε τη γωνιά του σύνθετου σε σημείο, όπου δεν υπάρχει μεγάλη κινητικότητα για να αποφύγετε τυχόν ζημιές ή ενοχλήσεις καθώς απολαμβάνετε την αγαπημένη σας ταινία.

 

Σε περίπτωση που εκτός από την τηλεόραση, θέλετε να τοποθετήσετε στα ράφια της σύνθεσής σας βιβλία ή διακοσμητικά αντικείμενα , προσέξτε να μην το παρακάνετε και διατηρείστε μεταξύ των αντικειμένων και της τηλεόρασης μια τέτοια απόσταση, ώστε να μην φαίνεται το σύνολο φορτωμένο. Μια ωραία ιδέα θα ήταν να επιλέξετε μια σύνθεση με κάθετες κολόνες και να τις μετατρέψετε σε μοντέρνες μίνι βιβλιοθήκες. Πείτε όχι στα βαριά αντικείμενα και τις περίτεχνες διακοσμητικές συνθέσεις και κινηθείτε σε μίνιμαλ διακοσμητική γραμμή. Για περισσότερο αποθηκευτικό χώρο διαλέξτε μια σύνθεση με συρταρωτούς χώρους, που είναι η τέλεια λύση για ένα γρήγορο συμμάζεμα σε περίπτωση αναπάντεχων επισκέψεων ή μια βιτρίνα με κρακελέ τζάμια για ένα πιο φινετσάτο και επιβλητικό αποτέλεσμα.

 

 

Μοναδικό κομμάτι από τις συνθέσεις σαλονιού που εντυπωσιάζει με το στιλ και την αισθητική της. Κατασκευασμένη από ξύλο δρυός και συνδυασμένη με βιτρίνα με τζάμια κρακελέ. Με βασικό κυρίαρχο το χρώμα βέγκε, χαρίζει στο σαλόνι επιβλητικότητα και φινέτσα. Ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να συνδυάσουν τα στοιχεία της κομψότητας με αυτά της πολυτέλειας


Φυσικά, για να ολοκληρωθεί και να αναδειχτεί μια σύνθεση σαλονιού, πρέπει να συνοδεύεται και από την ανάλογη περιφερειακή διακόσμηση. Ένας απαλός led φωτισμός τοποθετημένος περιμετρικά θα δώσει αμέσως ζεστασιά και θα γλυκάνει το χώρο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κρυφό φωτισμό και να τον προσαρμόσετε σύμφωνα με τα γούστα και τη διάθεσή σας, δημιουργώντας ένα φιλόξενο και καλαίσθητο περιβάλλον. Ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, μπορείτε να διαμορφώσετε και τον τοίχο πίσω από τη σύνθεσή σας. Για ένα ζεστό και κομψό αποτέλεσμα επιλέξτε να επενδύσετε τον τοίχο με ξύλο ή πέτρα. Ο χώρος θα ζεστάνει κατευθείαν και η σύνθεσή σας θα αναβαθμιστεί στο μέγιστο βαθμό. Εάν προτιμάτε ένα πιο μοντέρνο σύνολο βάψτε τον τοίχο πίσω από τη σύνθεσή σας σε ψυχρά, μεταλλικά χρώματα, όπως γκρι ή ασημί. Σε περίπτωση που θέλετε να καμουφλάρετε την τηλεόρασή σας, για να φαίνεται όσο το δυνατόν λιγότερο, μια ωραία ιδέα είναι να βάψετε το κομμάτι του τοίχου σας πίσω από αυτή σε μαύρο χρώμα. Δεδομένου πως οι περισσότερες συσκευές τηλεόρασης είναι μαύρες, εφαρμόζοντας το συγκεκριμένο τρικ, θα πετύχετε την ελάχιστη δυνατή εμφάνισή της στο χώρο.
Όπως και να το κάνουμε, το σαλόνι και η επίπλωσή του αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους χώρους κάθε σπιτιού. Με λίγο αυτοσχεδιασμό, γούστο και σωστή έρευνα ο χώρος μπορεί να αλλάξει και να ανανεωθεί ριζικά. Υπάρχουν άπειρες προτάσεις και λύσεις για όλα τα γούστα, φτάνει να ψάξετε στα σωστά σημεία και να απευθυνθείτε στους κατάλληλους επαγγελματίες.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ